Tuesday, September 22, 2009

Nytt hem

Hej allihopa! Nu har vi rest runt i Aachen med omnejd för att få tag på inredning till lyan på Moltkestrasse 14.

Kyl (80,-) kommer från Baesweiler, spis (100,-) från Düren och tvättmaskin samt diskbänk (60,- respektive 5,-) från Jülich.

Köksbord, tre stolar, mega-sänga, skrivbord och litet skåp från ett utflyttande par i centrala Aachen. Dessa saker fick vi köpa för 100 pengar.

Bild 1 - Provar säng på IKEA i Nederländerna
Bild 2 - Per och vår hyrbil. I bakgrunden: IKEA
Bild 3 - Köket tidigare idag
Bild 4 - Köket senare idag
Bild 5 - Btg-borr

Idag har vi lyckats få spisen att gå på starkström, köpt och kopplat avlopp i köket, satt upp alla lampor, hyllor och garderober i samtliga rum med hjälp från våra norska kollegor.

Vi har förövrigt hittat en schysst kampsportsklubb som kostar nada. Vi är dock inte försäkrade genom klubben... Kan nån där hemma kolla upp om vi kan skada oss på träning men ändå bli lagade?

zankz!


Hälsningar!

8 comments:

  1. Hoppas verkligen inte att sängarna ska stå så nära varandra...



    Vad gäller träning utan försäkring är det bara å köra på å va gla'! Man kan alltid säga att man ramlade i trappan

    ReplyDelete
  2. Jag kan kolla med TryggHansa där Per har försäkring men jag vill oxå ha ett namn att kontakta på KTH för att klara ut vad för försäkring de har för er. Skicka det namnet till min mail !

    ReplyDelete
  3. Har kollat med TH. Barn&ungdomsförsäkringen ger ersättning för invaliditet vid ev. skada men INTE för sjukhuskostnader.
    Har pratat med KTH och den försäkring de tecknat ger samma ersättning som om ni varit här hemma. detta gäller så länge ni är i Tyskland! Så ni kan alltså kampsporta (har ni Försäkringskassan lilla kort ? Beställ det annars-gäller inom EU för normal sjukhusvård)men det är ju alltid bra att vara försiktig ;-) Ger ni er däremot bort från Tyskland (t.ex. Belgien)så ska ni se till att ha ett tillägg till er hemförsäkring för bortavaro mer än 45 dagar, annars har ni bara Försäkringskassans skydd (inom EU), och ingen täckning för ambulanstransport hem eller för stöld. Per rekommenderas starkt att teckna detta inför Afrika-resan för det kan vara dyrt att behandla sjukdom/olycksfall där.
    Så - det enda ni behöver göra är att skaffa försäkringskassans kort om ni inte redan har det samt (för Pers del) teckna tillägg på hemförsäkringen.
    Nu vill jag ha en eloge för detta efterforskningsarbete !!!

    ReplyDelete
  4. Täcker försäkringen skador orsakade av obehörigt installerade STARKSTRÖMSKOPPLINGAR??? *orolig morsa*
    Walle hälsar, han lallar runt här och letar efter dig när vi frågar "Var är farbror Johan?"

    ReplyDelete
  5. Gulligt! Peta på Walle åt mig :) Hälsa bror och säg att han ska va online på GMAIL!

    /Johan

    ReplyDelete
  6. Vad vill du att jag ska göra med mommopengarna?? Överföra till kontot (du förlorar i valutabytet) eller posta (risk för stöld)? Eller vill du vänta tills det ekonomiska läget är AKUT?

    Walle är SÅ underbar... Han tiggde åt sig tonfiskpizza igår :o) och han har rensat blåbärs- och hallonbuskarna. Det blir så tomt utan honom här... /Mams

    ReplyDelete
  7. Tack för försäkringsupplysningen, det var verkligen ypperligt. Men i forts. kan vi väl ta sånt via mail? per.sefastsson@gmail.com

    Hälsa hem /Per

    ReplyDelete
  8. Ska mail'a fortsättningsvis men trodde att du hade slutat läsa, och svara på, mail ;-)

    ReplyDelete