Friday, September 4, 2009

Om man kisar så ser det ut som Karlavägen



Första gången med fast internet och en lugn stund.... Jag sitter just nu i Stefans våning(han och hans rumskamrater är borta och skriver tenta) och vi har precis stigit upp. Igår var det en gettogether eller pressfest eller vad man nu vill kalla det för erasmusstudenterna.

Vi har varit lite dåliga med att uppdatera bloggen eftersom vi inte har haft tid/internet, men nu kommer en kort recap:

Efter att vi hade sagt adjö i Sollentuna satte vi kurs mot Mariestad där Johans mamma bor. På vägen köpte vi även en kamera (uppenbarligen). I Mariestad sa vi hej och hej då till inte bara hans mor utan även hans bror och brorson Walter. Vi försökte även söka samband med Karlsborg, men där var ingen hemma.

Vi stack sen vidare till vårt sköna grannland i söder, Danmark! Såfort vi kommit över gränsen började det regna och livet tappade all mening. Men vi härdade ut på konstiga motorvägar i totalmörker och skyfall. Ända tills vi insåg att vi behövde stanna, och efter att ha kollat med tre olika hotell ( som alla tog ung. 1000 danska för en natt) hittade vi ett pitoreskt landsortshotell som luktade cigarr och skräck med handfat över heltäckningsmatta med en charmig fläck under. Jag tror den var grön.
Efter 6 h underbar sömn, delvis beroende på att örngottet man filtrerade sin luft igenom luktade som om det hade varit del av ett rekordförsök för världens största cigarett, satte vi åter kosan mot Tyskland, hjältarnas och ärans land... Faderlandet :) Vi kom snart över gränsen och fick vår första närkontakt med tyskarna på en lokal Burger King. Där blev det förutom en egg-bacon-bagel även ett "äähhhh ich möchte... . gern..... ein ... kasse kaffe=??"

Men nu ska jag duscha och sedan ska vi ut och hjälpa tyskarna i sin mentala onani; papperskyfflande och byråkrati. (Observera Haikun)

Skriver mer sen! Puss Per och Johan

P.S Det kommer mååånga fler bilder men internet verkar vara en ny sak här, och vi sitter typ ett lägenhetshus o delar på en gammel US-robotics som låter som en hord av scottska säckpipeblåsare.

3 comments:

  1. Har ni träffat några nazister än? Förutom varandra då såklart.

    ReplyDelete
  2. Det lät riktigt gott det där ungkarlshotellet!

    ReplyDelete
  3. Uppskattade haikun om den tyska effektiviteten ;o)

    ReplyDelete