Monday, September 7, 2009








Sitter just nu ute i buskarna utanför RWTH-Aachens språkfakultet. Det är strålande solsken och jag och Johan tar en väbehövlig internetpaus. Det är en 6gradig temperaturskillnad mot Stockholm (jag låter er lista ut åt vilket håll). Om min svenska är en aning abgefuckt så rä det för att vi konstant byter mellan tre (eg. fyra språk); Svenska, Tyska, Engelska o nörska.

Hursom, här kommer fortsättningen på vår nedresa:
Efter att vi inmundigat vår första av många megaonyttiga måltider i Tyskland, ärans och hjältarnas land, fortsatte vi neråt genom Ruhrområdet och Aachen (som ligger syd-väst om Ruhrområdet). Det är Autobahn hela vägen, men det verkar som om hela skiten repareras då det ständigt blev enkelfiligt. Men när det väl var två- eller flerfiligt gick det så snabbt som våran niopersonsbil kunde utan att spränga trumhinnorna pga luftmotståndet.

När vi kom fram till Aachen åkte vi till vår värd (i den mening att parasiter har en värd) och checkade in. Sen åkte vi till biluthyrningsfirman, som jag ej nämner, och dumpade bilen. Efter detta var det hög tid för vår första Döner!
Och Ulf; - den var tusen gånger bättre än det vi åt i Berlin.

Genast första dagen började jakten på lägenhet via internet, något som visade sig svårare än trott. Kan säga det redan nu; vi har fortfarande inte hittat nån lägenhet men vi är på god väg. Vi kan absolut få en efter den här veckan, men problemet är att det är få som man kan flytta in i på en gång, de flesta måste man vänta tills oktober med. Sen en annan efterbliven sak tyskar gör är att de tar med sig ALLT när de flyttar. Det är bara saker man inte kan rubba på med en kofot som de låter sitta. Så de flesta vanliga lägenheterna saknar kyl/frys, spis, ugn osv.

Langar upp lite bilder nu också samt bifogar mitt tyska nummer om det är nått: 0049015227066293
Johans:
0049155227066458


Bis Später!!

P.S det moggade ur med bilderna

2 comments:

  1. Följer med intresse era förehavanden och lovar att inte bli chockad av någonting (glöm inte att även jag har varit student en gång i tiden) / puss till Per och Hej till Johan

    ReplyDelete
  2. RED ALERT! Mamma har tillgång till bloggen!

    ReplyDelete