Monday, September 7, 2009

Några dagar i Aachen

Livet har börjat arta sig här i Aachen. Vi har ätit döner i stort sett varje dag och druckit kranvattnet, fastän min mage har sagt "nej" åtskilliga gånger. Kranvattnet heter "leitungswasser" (ledningsvatten) och lämnar en smak av klor på tungan.

Vi har hookat med några finnar, svennar och norrmän/norskor förutom de tyskar som vi umgås med till vardags. Anna, en av svenskorna, följde med mig och Per till gymmet igår. Allt var helnajs, förutom att man var tvungen att pynta för duschvattnet (50 cent för fem minuter).

Viktigt att tänka på när MAN är i Tyskland:

1) Undvik att använda det svenska ordet "ficka". Detta innebär också att du inte ska medbringa en "Fickkalender", om det framgår på pärmen.
2) Butiker är stängda på Söndagar... allt är i stort sett dött
3) Ibland är öl billigare än vatten
4) Det tar en jävla tid att fixa saker och ting. Ska man bo här i mer än en vecka så måste man registrera sig vid stadskontoret.
5) Tyskar äter jävligt mycket skräpmat; kosthållningen är alltså inte särskilt god. Färgerna grönt och rött förekommer sällan på deras "Teller". Vi har t.ex. bevittnat en middag som utgjordes av nån underlig burkkorv, ett stycke ost och vitt bröd utan pålägg. Dessa intogs dessutom helt separat. FY FAN... eller?

Listan kommer att fyllas på vartefter!

No comments:

Post a Comment