Thursday, May 13, 2010

Frankfurt och Köln

Med dryga tre månader kvar av vår vistelse här i Tyskland har vi nu känt hur det börjat rycka i upplevelsetarmen.

Den 25:e april åkte vi exempelvis till Bonn för att se finskan Heini springa maraton och fullfölja detta lopp på den otroliga tiden 3h31min.

Den 1:a maj, dagen efter Valborg, åkte vi till Frankfurt för att spana Tysklands finanskvarter och enda riktiga skyline. Vi tog tåget kvar över nio på morgonen från aachens centralstation. Tåget tog oss till Siegen som är den sista anhalten i NRW (Nordrhein Westfalen), detta för att vi reser kostnadsfritt i detta bundesland. Frankfurt ligger i Hessen och här måste vi tyvärr betala.







Det kostade oss totalt 37 € att åka från Siegen till Frankfurt. Tåget var riktigt skabbigt och sätena svampiga. Per hade en nörd breve sig som satt och smilade när vi pratade svenska, samtidigt som han själv läste samma sida om och om igen i en bok i grundläggande högskolematematik.

Väl framme, mötte vi upp Anna och låste in våra ryggsäckar på centralstationen. Vi gick längs Kaiserstrasse till stadskärnan och tog en kaffe tillsammans innan Anna rörde sig vidare till sin klätterträning.

Jag och Per passade på att själva göra Frankfurt. Vi strosade omkring, leendes, fjärtandes, på de exklusiva gatorna. Vi sökte oss till det näst högsta huset i staden och åkte upp till taket för en mindre peng. Det var otroligt häftigt att få se staden från den här höjden! (foton kommer senare).

Vi åt en mindre lunch och mötte sedan upp Eleonor vid centralstationen. På kvällen åt vi middag tillsammans på en lite finare restaurang. Vi övernattade hemma hos Anna i Hanau.

På söndagsmorgonen fick vi besked om att vi kunde åka med en viss Roman tillbaka till Aachen från Frankfurt. Vi hittade möjligheten till denna samåkning på sajten www.mitfahrgelegenheit.de. Roman ägde en svart AlfaRomeo och körde stundtals i 190km/h på Autobahn.

Den 12:e maj åkte vi till Köln för att titta på VM-hockeymatchen mellan Finland och USA. Jag låter bilderna sköta talan. :)







No comments:

Post a Comment