Friday, January 29, 2010

Hälsningar från ett grått Aachen...

Aachen har cirka 250 regndagar per år och den genomsnittliga årsnederbörden hamnar kring 800mm, vilket är betydligt mer än Stockholms 530-nånting. De små vattenpartiklar som ständigt finns i den öchniska luften genererar ett grått filter som får tankarna att flyga iväg till en regnig och vidrig dag i Bastogne i serien Band of Brothers.



Ju nämare man kommer Aachens stadskärna, desto bättre känns det i kroppen. Här kan man spatsera förbi de små butikernas skyltfönster och observera människor som planlöst går omkring på de små kullerstenstäckta gatorna. Ljuset som kastas från gatlyktor och butiksskyltar reflekteras i den tunna vattenhinnan som omslöjar de oberäkneliga antalet stenar som markerar vägen upp till salutorget. Till slut kommer man fram till sitt mål: Starbucks - och om man sätter sig längst in i lokalen så kan man låtsas att man befinner sig i New York eller någon annan metropol.

Jag längtar efter sommaren.

...

Här om dagen var jag på exkursion med klassen i Wasserversorgung I (vattenförsörjning). Vi tittade på ett ganska så avancerat reningsverk i Roetgen och på en häftig damm.




Just nu är det tentaperiod och jag har en skottkärra med saker att göra. Hemuppgifter i Stålbyggnad, Byggstatik och Byggmekanik måste lämnas in för att jag ska få möjlighet att skriva tentorna i dessa ämnen. Jag har en hel del nattarbete framför mig om jag fortsätter att vara så här lat som jag varit fram tills nu.


Annat:
Vi har f.ö. börjat köra BJJ med GI (om någon undrar) och vi har en gästtränare (brunbälte) som kommer till klubben varje torsdag.

Jag planerar att komma hem i slutet av mars för att kubba Ursvik Ultra...

7 comments:

  1. Har Per helt gått i hibernate-state ? Han skriver inget och figurerar vare sig på bilder eller i texten. Eller blev han fed-up på alla insuanta kommentarer till tidigare blogginlägg ?

    ReplyDelete
  2. I natt minus 25 och massor av snö - fast Stockholm och speciellt Värmdö hade fått ännu mer! Nog lägtar man efter våren och sommaren - planterade 180 blomsterlökar i höstas och har en miljon små blom- och grönsaksfrön som vill bli ompysslade. Nog är den där vita skiten bättre än gråväder, men enligt www.klart.nu är de minusgader även Aachen!

    Båda grabbar - klä er varmt!!!

    ReplyDelete
  3. Glömde detta:
    Enligt SMHI:s klimatscenarier för 70–100 år framåt i tiden kommer det
    här att hända:
    • Det blir 3–6 grader varmare.
    • Växtperioden blir längre.
    • Totala årsnederbörden ökar.
    • Under året blir vintern, våren och hösten regnigare.
    • Somrarna blir däremot torrare, men får fler häftiga regnskurar.

    ReplyDelete
  4. Taina: Jag och Per lever så pass tätt inpå varandra att vi nu har blivit en och samma individ. Nä, kanske inte riktigt så. Just nu e det ju tentaperiod, så livet här nere är ganska så händelsefattigt -> tråkiga blogginlägg.

    Äiti: Iloinen, että sää on huonompi Ruotsissa! ;)

    ReplyDelete
  5. Johan, det är inte så att du och per är tråkiga individer -> tråkiga blogginlägg?
    Bara en tanke.

    ReplyDelete
  6. Hahaha! Sillen... du är allt en god vän :)

    ReplyDelete
  7. Harru finndjävlar där borta??? Haha - hälsa!
    Vädret fortsätter kallt och mera snö har lovats. Ca 50 cm nu, och Lasse svär som en betongarmerare varje gång han måste skotta sig in.

    Inga plusgrader inom de närmaste två veckorna. Vilken vinter! Längtar sååååå till våren!

    Varma kramar; var rädd om dig!
    M-L & L

    ReplyDelete